Världen vi lajvar i är mycket likt vår egen. Det du sett på TV kan din karaktär också ha sett på TV, de böcker du har läst kan även din karaktär ha läst. De länder och presidenter som finns i vår värld finns även i lajvets värld. Det finns dock en avgörande skillnad: I denna värld finns magi

 

Magivärlden består som ordet innefattar av magi. Det finns magiska djur, växter och platser. Det finns även människor med magi, dessa kallar sig ofta för trollkarlar, häxor, shamaner eller druider. De har dock ett gemensamt ord för dem: magiker. Magikerna använder magi i sin vardag och beroende på var i världen magikern bor så kan dennes livsstil variera kraftigt. Men eftersom vi nu kommer lajva i Svenskfinland så kan ni läsa mer om finlandsvenska magiker här. (länk) 

 

Magikerna kallar personer utan magi för mugglare. 

 

Denna lajvvärld har tagit inspiration från filmer, serier och böcker med samma tema. Dessa verk finns även i denna värld, men i lajvvärlden är de löst baserade på “magivärlden”. Som att Titanic fanns på riktigt och gjordes till en film. På samma sätt finns Harry Potter, Kalevala, Magikerna, Narnia med flera i denna värld. Men endast magivärlden vet att dessa historier till viss del baserar sig på verkliga händelser.